Halsocoachen

Finnar i ansiktet

Finnar i ansiktet kan uppstå av många olika anledningar, till exempel stress, hormonell obalans eller felaktig hudvård. Här kan du läsa mer om finnar i ansiktet och hur du kan bli av med dem.

Produkter & behandlingar för finnar i ansiktet

Internet är en källa till mycket och idag kan du enkelt hitta mängder med bra hudvårdsprodukter du kan använda dig av för att bli av med finnar och porer i ansiktet.
Acnespecialisten är specialiserade inom acne och finnar och erbjuder en specifik behandling mot just finnar i ansiktet. Här kan du även ta hjälp av den expertis som personalen besitter via deras gratiskonsulation, där de hjälper dig med svar på dina frågor om dina ansiktsfinnar.acnespecialisten.se
24 Skin erbjuder ett stort utbud av produkter som är specifikt framtagna för att behandla, rengöra och dölja finnar. Här finns produkter från kända varumärken som verkligen gör skillnad.24skin.se

Vanliga ställen där finnar uppstår i ansiktet

Finnar kan uppstå lite varstans i ansiktet, men det vanligaste är att de uppstår i pannan, på kinderna, runt munnen och hakan, samt på näsan. Orsaken till att du får finnar kan variera beroende på vilket område som är mest drabbat.

Finnar på näsan

Finnar kan uppstå både på, omkring och inuti din näsa. Får du finnar på insidan beror det vanligtvis på inflammerade hårsäckar, medan finnar på utsidan av näsan vanligtvis orsakas av stress eller mycket fet hy.

Finnar vid munnen

Drabbas du lätt av finnar vid munnen och hakan kan det vara bra att se över ditt hormonella system. Att få finnar i detta område beror nämligen främst på hormonella obalanser, till exempel på grund av menstruation.

Finnar på kinderna

Att få finnar på kinderna är ett mycket vanligt problem som oftast orsakas av att du röker eller får i dig alldeles för mycket laktos. Här kan det vara bra att minska laktoskonsumtionen under en period och se om det gör skillnad.

Små finnar i pannan

Har du finnar i pannan kan det vara så att du har problem med matsmältningen och behöver se över din kost. Är finnarna mycket små kan det även handla om Keratosis pilaris.

Akne på hakan

Det finns knep som hjälper dig att bli av med akne på hakan. Till att börja med kan det vara värt att se över din livssituation, eftersom finnar på hakan kan orsakas av för mycket stress.