Kategorier
Skönhet Tester

Bästa krämerna för ärr och bristningar – Så behandlar du effektivt hemma

Oavsett om dina ärr är orsakade av akne eller om det är slutresultatet efter en skada, så finns det ett flertal olika krämer som är speciellt utformade för att minska synligheten av både bristningar och ärr på olika sätt.

Att helt bli kvitt sina ärr och bristningar är bara möjligt via laserbehandling, men med hjälp av rätt produkter kan du lyckas minska deras synlighet markant även på egenhand.

Men då återstår frågan: Vilken kräm fungerar bäst för att behandla ärr & bristningar hemma?

Bästa krämerna för att minska synligheten av dina ärr och bristningar hemma

Nedan går vi igenom de populäraste krämerna och produkterna vi testat för att du enkelt ska kunna hitta den produkt som passar dig bäst utifrån ditt behov och behandlingsområde. 

1. Beauté Pacifique – Clinical Super3 Booster

Clinical Super3 Exfoliator är en extra stark syrapeeling som ändå är skonsam mot huden.

Den är koncentrerad med rooibos, som ger huden extra fukt samt mängder av antioxidanter som bekämpar fria radikaler, och även propolis, som har en antibakteriell effekt som hjälper till att motverka de följdskador man kan få genom att ha en oren hud, som till exempel vid infektioner och ärrbildning. Denna kräm förstärker din hud och gör den mer motståndskraftig mot negativ miljöpåverkan.

Denna booster är perfekt att använda för dig som har en oren hud eller för dig med akne och förhöjd sebumproduktion. Den fungerar även utmärkt som exfoliering för någon med en normal hud som önskar en periodvis kur för att få extra lyster och mjukhet.

Med dess innehåll av korn så hjälper den dig att peela bort döda hudceller och samtidigt luckrar den upp tilltäppta porer.

Exfolieringen sker med hjälp av glykolsyra, salicylsyra, azelaicsyra samt salix alba barkextrakt. Med dess höga innehåll av A-vitamin hjälper den din hud att återskapa kollagenstrukturen och den minimerar fina linjer samt rynkor, ärr och bristningar.

Passar alla hudtyper

Användningsområde

Finns att köpa hos Hudoteket!


2. Biodroga MD – Skin Booster Hyaluronic Concentrate

Skin booster hyaluron concentrate är en unik serumprodukt som mycket effektivt arbetar för att trycka in massor av fukt i huden. Den är främst framtagen för att göra rynkor mindre synliga, men kan med fördel även användas på ärr från akne för att minska dess synlighet.

Med hjälp av denna produkt, som kommer i pulverform med hela 10% rena lågmolekylära hyaluronsyra, kan du släta ut din hudyta vilket främst med fördel kan användas på gropiga ärr för att få en slät, mer spänstig hud.

Hyaluronsyran, som egentligen är en sockermolekyl, är en mycket aktiv ingrediens som kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten – 1 gram hyaluronsyra kan alltså binda upp till 6 liter vatten – så att den kan alltså användas för att släta ut den inifrån, ger den nytt liv och spänst.

Används för punktbehandling av till exempel ärr, rynkor och bristningar.

Passar alla hudtyper

Användningsområde: Ansikte

Finns att köpa hos BabyFace!


3. Beauté Pacifique – Scars & Stripes

Scars & Stripes är en kräm som effektivt behandlar ärr och bristningar. Med sina fyra aktiva ingredienser går den ner på djupet av huden för att förebygga och reducera rodnader.

Den bidrar till en normalisering av olika strukturförändringar som sker i huden då vi får ärr och bristningar för att göra dem mindre synliga. Dessutom innehåller den tre aktiva A-vitaminestrar som gynnar till en föryngrande effekt samt hjälper till att hålla huden mjuk och smidig. Förutom att behandla ärr och bristningar, så kan krämen med fördel också användas förebyggande under graviditet för att motverka bristningar och även för att påskynda sårläkning.

Produkten är mest effektiv på det röda i ärr, alla sorters ärrbildningar i huden och bristningar. Den stärker även upp vävnaden på de vita bristningarna och gör huden mer flexibel.

Fungerar bra i förebyggande syfte vid till exempel graviditet där snabb ökning av kroppsmassa och form kan orsaka bristningar.

Användningsområde: Hela kroppen

Finns att köpa hos Coolshop!


4. Elemis – Dynamic Resurfacing Serum

Elemis dynamic resurfacing är ett serum med en kombination av AHA från fyra olika blommor som skonsamt bidrar till en slät och klar hud med hjälp av patenterade Dynamic Resurfacing teknik.

Serumet främjar till cellförnyelse i din hud som gör att olika hudbekymmer såsom rynkor och ärr från akne syns mindre och istället lämnar dig med en jämn och strålande hudton, med hjälp av dess ingredienser av stabila C vitaminer och aminosyror.

Detta serum bidrar även till en minskad synlighet av dina porer och stör inte din huds naturliga pH.

Passar alla hudtyper

Användningsområde: Ansikte

Finns att köpa hos BabyFace!


5. Synchroline – Terproline EGF 

Synchroline Terproline EGF är en speciell produkt i krämform som i huvudsak används som en kur för att reducera och minska synligheter av ärr, bristningar och skadad hud som blivit som resultat efter tex kortisonbehandling, åldersrelaterade hudåkommor, ärrvävnadader efter tex brännskador och akne, bindvävsbristningar. Kan med fördel även användas under och efter graviditet för att förebygga hudbristningar på mage, bröst, rumpa och höfter.

Terproline har som förmåga att stimulera vår huds 5 funktioner för en perfekt balanserad hud som är fukt, näring, syresättning, skydd och förnyelse. Gynnar cellförnyelsen i huden, ger en ökad struktur till din hud samt höjer dess barriärskydd.

Denna kräm stimulerar hudens övre lager, vilket gör att den även passar väldigt bra för att minska synen av rynkor och uttryckslinjer.

För användning på ansikte: Finns att köpa hos Lyko!

För användning på kropp: Finns att köpa hos Lyko!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *